Kold glutenfri grød – eller overnight oats uden havre…

en kold glutenfri grød til morgenmad – eller overnight oats som det ofte kaldes (denne er dog uden havre) – med masser af dejlige friske bær til, smager så lækkert. Det er tilmed super nemt at lave og forberedes aftenen før

Man kan finde mange opskrifter på chiagrød eller overnight oats – det smager også dejligt. Denne variant af kold morgengrød er lidt anderledes. Den indeholder ikke havregryn, men en masse andre sunde glutenfri ingredienser, nemlig hirse, quinoa, hørfrø, chiafrø og kokos.

Denne blanding giver et fornuftig indhold af både kulhydrater og protein fra hirse og quinoa samt de sunde omega 3 fedtsyrer fra frøene. Fibrene i frøene er også gode for fordøjelsen og kokosmelet tilfører udover  lidt fedt også smag til grøden. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken frugt man topper grøden med.

ingredienser

Opskriften er til 1 portion, men du kan sagtens lave mere og gemme nogle dage i en lufttæt beholder i køleskabet.

1/2 dl hirseflager
1/2 dl quinoaflager
1 spsk kokosmel
1 spsk hørfrø
2 tsk chiafrø
1/2 tsk vanillesukker
1/4 tsk havsalt
1 dl mælk (vælg selv den slags du bedst kan lide; komælk, kokosmælk, rismælk, soyamælk eller andet)
1 dl vand

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet natten over. Rør rundt inden servering og tilsæt evt. frisk frugt.
Hvis man bliver vild med grøden, kan man jo med fordel lave en stor blanding af de tørre ingredienser, så man blot skal tage ca. 1 dl pr. portin grød, man vil lave, og hælde de flydende ingredienser over.

Obs:

  • husk at det ikke er alle hørfrø, der egner sig til at spise uden opvarmning først – det står på posen, om de gør
  • Hirseflager kan købes i de fleste supermarkeder, men quinoaflager skal man muligvis i en helsekostforretning for at finde

Måske er du også interesseret i