Kyllingefrikadeller med kalkunbacon

Et nemt og smagfuldt alternativ til de klassiske frikadeller er disse glutenfri kyllingefrikadeller med kalkunbacon. De smager skønt til næsten enhver lejlighed og er en god måde at tilføje proteiner til dit måltid.

En god hjemmelavet frikadelle går man sjældent galt i byen med. Især ikke når den er fyldt med en masse dejlige friske krydderurter og lavet at gode ingredienser. Jeg bruger dellerne til aftensmad, frokost, i sandwich og i salater.

Jeg bruger dog efterhånden ofte hakket kyllingekød, når jeg laver frikadeller. Min mave er bare lidt gladere for kyllingekød, og så kan jeg iøvrigt også rigtig godt li’ det. Smagen på det hakkede kyllingekød er dog ikke så kraftig, så jeg synes, det kræver lidt krydderier, hvis frikadellerne skal være rigtig gode. Jeg bruger gerne friske krydderurter – som jeg også gør i almindelig frikadeller –  men tørrede kan også sagtens bruges. Et andet “krydderi”, som er fantastisk at tilsætte, er kalkunbacon. Det giver bare lige et ekstra skub til smagen. 

ingredienser

500 g hakket kyllingekød
125 g kalkunbacon
1/2 dl danskvand eller almindeligt vand
1 æg
4 spsk hirsemel (rismel eller anden meltype kan også bruges)
1 stor håndfuld friske krydderurter – jeg brugte rosmarin, citrontimian, bredbladet persille og mynte
1 tsk havsalt
friskkværnet peber
Lidt smør og olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Skær kalkunbaconen i små tern og rør den sammen med kyllingekød, vand, æg og mel. Hak krydderurterne fint og tilsæt dem sammen med salt og friskkværnet peber. Rør godt til du har en ensartet fars. Varm en pande op med lidt smør og olivenolie. Form frikadellerne med en ske og steg dem 5-10 minutter på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte. Skær eventuelt en enkelt af dellerne over for at sikre dig, at de ikke er lyserøde og rå indeni.
Servér til aftensmad, buffeten eller madpakken – eller lige når du har lyst.

Måske er du også interesseret i