Menu
Aftensmad

Kyllingefrikadeller med kalkunbacon

En god hjemmelavet frikadelle går man sjældent galt i byen med. I hvert fald ikke hos mig 😉 Især ikke når den er fyldt med en masse dejlige friske krydderurter og lavet at gode ingredienser. Jeg bruger dellerne til aftensmad, frokost, i sandwich, i salater ooog indimellem kan jeg da også finde på bare at hapse en enkelt fra køleskabet, hvis der ligger lidt rester. Jeg har tidligere delt min opskrift på almindelige frikadeller bl.a. her.
Jeg bruger dog efterhånden ofte hakket kyllingekød, når jeg laver frikadeller. Min mave er bare lidt gladere for kyllingekød, og så kan jeg iøvrigt også rigtig godt li’ det. Smagen på det hakkede kyllingekød er dog ikke så kraftig, så jeg synes, det kræver lidt krydderier, hvis frikadellerne skal være rigtig gode. Jeg bruger gerne friske krydderurter – som jeg også gør i almindelig frikadeller –  men tørrede kan også sagtens bruges. Et andet “krydderi”, som er fantastisk at tilsætte, er kalkunbacon. Det giver bare lige et ekstra skub til smagen. Se min opskrift på nemme glutenfri kyllingefrikadeller under billedet.

500 g hakket kyllingekød
125 g kalkunbacon
1/2 dl danskvand eller almindeligt vand
1 æg
4 spsk hirsemel (rismel eller anden meltype kan også bruges)
1 stor håndfuld friske krydderurter – jeg brugte rosmarin, citrontimian, bredbladet persille og mynte
1 tsk havsalt
friskkværnet peber
Lidt smør og olivenolie til stegning

Skær kalkunbaconen i små tern og rør den sammen med kyllingekød, vand, æg og mel. Hak krydderurterne fint og tilsæt dem sammen med salt og friskkværnet peber. Rør godt til du har en ensartet fars. Varm en pande op med lidt smør og olivenolie. Form frikadellerne med en ske og steg dem 5-10 minutter på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte. Skær eventuelt en enkelt af dellerne over for at sikre dig, at de ikke er lyserøde og rå indeni.
Servér til aftensmad, buffeten eller madpakken – lige når du har lyst 🙂

No Comments

    Leave a Reply

    Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

    Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

    Luk