Kyllingesticks med peanutsauce

Kyllingesticks kan laves i et utal af varianter i forhold til smag og er fantastiske til både aftensmad, buffet, frokost og picnic. Denne variant er asiatisk inspireret og serveret med en lækker cremet peanutsauce.

Kyllingesticks'ne kan lægges i marinade dagen inden eller om morgenen, men er tiden ikke til det, kan man også sagtens få en god smag ved at gøre det en halv til en hel time før brug.

Jeg synes, det passer perfekt at servere en masse friske grøntsager i stave sammen med kyllingesticks ‘ne til den cremede peanutsauce. Er man mere sulten kan der fint serveres en portion ris til også. 

ingredienser

Kyllingesticks:
grillpinde
400 g kyllingeinderfilet
2 spsk sweet chilisauce
1 spsk sesamolie
saften fra 1 lime
havsalt og peber

 

Peanutsauce:
125 g usaltede peanuts
1 tsk kokosolie
1/2 tsk stødt chilipulver
2 tsk tamarisauce (eller soya hvis man kan tåle gluten)
saften af 1/2 lime
2 dl kokosmælk
havsalt

Fremgangsmåde

Kyllingesticks:
Rør alle ingredienserne sammen til en marinade. Læg kyllingekødet i en pose, hæld marinaden over og lad det ligge på køl i en times tid – gerne længere. Sæt kyllingekødet på grillpinde og grill dem i ovnen eller på grill, til kødet er gennemstegt.

Peanutsauce:
Blend peanuts til en blød smør. Varm kokosolien i en gryde og steg chilipulveret et kort øjeblik i olien. Tilsæt derefter resten af ingredienserne, bring saucen i kog og smag til sidst til med havsalt.
Servér peanutsauce og kyllingesticks sammen med en masse friske grøntsager skåret i stave. 

 

Måske er du også interesseret i