Lækker laks med quinoasalat - Vayuna
Menu
Aftensmad / Salater

Lækker laks med quinoasalat

Laks1

Laks er uden tvivl en af de fisk, jeg bedst kan lide. Derfor ender det også ofte med, at være det jeg laver, når der skal fisk på bordet. En af årsagerne er nok, at det er et ret regulært stykke fisk, man får. Jeg er nemlig ikke så vild med at skulle sidde og rode alt for meget med fiskeben og sådan. Derudover kan laks sagtens varieres og serveres på mange forskellige måder og med en masse forskelligt lækkert tilbehør. Forleden skulle jeg have gæster og havde ikke fået laks i et stykke tid, så det var den oplagte anledning til at køre forbi fiskehandleren og købe en halv lakseside. Jeg ville gerne have haft vildlaks, for det synes jeg som regel har den bedste smag og konsistens – men det havde fiskehandleren ikke den dag. Jeg kan dog ikke klage over det stykke, han solgte mig i stedet. Det smagte også rigtig godt.
Jeg bagte laksen i ovnen med en yoghurtmarinade over, som holder kødet saftigt og giver en dejlig frisk smag. Jeg serverede med en grøn salat samt en quinoasalat med pomelo og avocado. Som jeg nævnte for nylig, og du måske også selv har set, kan man få pomelo i stort set alle supermarkeder for tiden. De er super sunde og smager dejligt, så det er med at bruge dem flittigt. Og de passer rigtig fint til fisk. Hvis du har nogle tips til, hvordan og til hvad du bruger pomelo, så fortæl gerne. Opskrifterne på yoghurtmarineret laks og quinoasalat med pomelo og avocado kan du se nedenfor. Begge dele er rigtig nemt at tilbrede og salaten kan sagtens laves i god tid. Skulle man være så heldig, at der er lidt rester efter middagen, kan det snildt bruges til madpakken. Det smager nemlig også dejligt koldt. Så heldig var jeg forleden…

Laks

Laks i yoghurtmarinade til 4-5 personer:

Ca. 7-800 g laksefilet
Yoghurtmarinade:
1 1/2 dl yoghurt naturel (evt. laktosefri)

40 g revet ost
ca. 4 spsk finthakket forårsløg, den grønne del
2 spsk citronsaft
salt & peber

Læg laksen i et ildfast fad. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel det hen over laksen. Bag den i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.

Quinoasalat med avocado og pomelo til 4-5 personer:

2 1/2 dl quinoa
5 dl vand
40 g pinjekerner
Kødet fra en 1/2 pomelo
1 avocado
Ca. 4 spsk hakket frisk mynte
Ca. 6 spsk hakket bredbladet persille

Dressing
3 spsk citronsaft
5 spsk olivenolie
Havsalt & peber

Skyl den hele quinoa grundigt, hæld den i en gryde sammen med vandet og kog det i ca. 20 minutter. Hæld det over i et fad eller en skål og lad det afkøle. Dette kan sagtens gøres nogle timer inden retten skal serveres eller evt. dagen inden. Rist pinjekernerne i lidt salt på en pande til de er gyldne. Pil kødet fra pomeloen i mindre stykker og skær avocadoen i tern. Hak krydderurterne. Bland alle ingredienser sammen med den afkølede quinoa, inden dressingen røres sammen og hældes over.
Servér sammen med laksen og evt. en grøn salat.

2 Kommentarer

 • Aida
  marts 16, 2014 at 4:59 pm

  Skøn ret 🙂 Serverede den for nogle gæster i går – super lækker dressing til laksen og det smagte rigtig godt med pomelo i quinoa salaten. Kommer helt sikkert til at lave den ret igen en dag 🙂

  Svar
  • Hanne
   marts 18, 2014 at 8:02 am

   Hvor dejligt at høre – og tusinde tak for feedback!

   Svar

Har du noget på hjerte?