Lammekødboller - Vayuna
Menu
Aftensmad / Frokost

Lammekødboller

lammekødboller
Jeg har ikke altid været lige vild med lammekød. Jeg tror, det har været på grund af et par uheldige oplevelse med bl.a. lam i en sammenkogt ret, hvor der var medtaget en del fedt fra lammekødet. Det gav retten den meget distinkte smag, som jeg tror er den, der ofte defineres som “uldsmag”. Jeg ved ikke, hvordan uld smager;-) så om det er rigtigt defineret, skal jeg ikke sige, men det er i hvert fald ikke en smag, jeg bryder mig om. Siden da har jeg dog alligevel kastet mig ud i flere retter med lammekød og er efterhånden blevet ret begejstret for det. Det smager nemlig super godt, hvis man tilbereder det på den rette måde. Forleden købte jeg f.eks. en pakke hakket lammekød på frost, som jeg lavede kødboller af. Jeg fandt kødet i Irma, men har også set det i Kvickly og ved, at flere andre supermarkeder også har hakket lammekød enten ferskt eller på frost.
Kødbollerne blev vildt gode og egner sig til både aftensmad eller frokost. Har man en lille rest, smager de også fint, når man varmer dem op igen. Jeg spiste salat, en hokkaido-dip med bl.a. ingefær og lime og lidt brød til kødbollerne denne gang. En quinoasalat, ris eller bagte rodfrugter ville også fungere fint som tilbehør. Del endelig i kommentarfeltet, hvis du har gode ideer til andet tilbehør! Se opskriften neden for.
Lammekoedboller1
Lammekoedboller4

400 g lammekød
1 æg
saften af 1 lime
2 spsk hirsemel
2 tsk havsalt
peber
1 tsk tørret mynte
1 tsk muskatnød
1 tsk stødt ingefær

Lidt olivenolie og smør til stegning

Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Form kødbollerne med en ske. Smelt smør og olivenolie på en pande og brun kødbollerne kort på begge sider og steg dem derefter færdig i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
Lammekoedboller2
Lammekoedboller3

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?