Letkrydret linseret - Vayuna
Menu
Aftensmad

Letkrydret linseret

Linseret_tekst
Forleden lavede jeg en lækker og super nem efterårsret med højt proteinindhold fra både sundt og smagfuldt økologisk hønsekød samt grønne linser. Retten fik en rigtig dejlig smag og mætter ret godt, da den både indeholder kød, grøntsager og linser. Den behøver derfor heller ikke nødvendigvis serveres med tilbehør, men kan selvfølgelig sagtens suppleres med en grøn salat eller lidt lækkert (glutenfrit) brød. Jeg lavede retten med hakket hønsekød, som jeg køber på frost fra Hanegal. Kan man ikke finde det i nærheden, kan det erstattes med hakket kylling eller kalkunkød. Hønsekød har dog som regel en lidt kraftigere smag, så bruger man det, vil det også give endnu mere smag til retten.
Linseretten er som sagt rigtig nem at lave, dog kræver den en lille times tid til at stå og hygge sig på komfuret. Det sikrer så til gengæld en dejlig smag og lækker konsistens. Laver man en ekstra stor portion, egner retten sig fint til at fryse ned, så man har nem mad at tage ud og varme op på en af de travle dage.
Linseret1
Til 3-4 personer bruges:
350 g hakket hønsekød
olivenolie til stegning
toppen af et bundt forårsløg
2 tsk tørret citrongræs (jeg bruger denne økologiske citrongræs fra Urtekram)
2 tsk rød karrypasta
1/2 tsk chilipulver
300 g gulerødder (skrællet vægt)
300 g knoldselleri (skrællet vægt)
3 dl grønne linser
6 dl vand
1 dåse kokosmælk (ca. 4 dl)
Havsalt & peber

Fintrevet citronskal til drys
Evt. lidt creme fraiche eller drænet yoghurt

Brun kød og hakkede forårsløg i lidt olivenolie i en gryde. Bland citrongræs, karrypasta og chilipulver sammen med kødet. Tilsæt herefter grøntsager i tern, linser og væske. Bring retten i kog og lad den simre under låg i ca. 45 minutter eller til linserne er møre og væsken er kogt ind. Rør i retten engang imellem. Servér med lidt fintrevet citronskal – husk at citronen skal være økologisk, så du ikke får skal, der er sprøjtet.

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?