Der står som regel grød på morgenmadsmenuen her hos mig mindst et par gange om ugen. Det er dog ikke så tit, det sker i weekenden. Men lige for tiden har jeg en favorit, som jeg synes smager så forrygende, at den også kan serveres en lørdag morgen:-) Så det blev den i dag – til en gang hygge med Mads & Monopolet i radioen. Det er selvfølgelig en glutenfri grød, som er baseret på hel boghvede, glutenfri havregryn og quinoaflager. Den hele boghvede koger ikke helt ud og det giver grøden lidt “bid”. Meget lækkert! Grøden er krydret med kakao, kokos og vanillesukker og toppet med appelsin. Det kan kun anbefales at prøve… måske i de forestående juledage, hvor man måske ikke har brug for en alt for tung morgenmad. Du kan se min opskrift på grøden nedenfor.
Til 2 portioner:
1/2 del hel boghvede
1 dl glutenfri havregryn
1/2 del quionoaflager
2 spsk kokosmel
2 tsk raw cacao
1/2 tsk vanillesukker
1/2 tsk havsalt
5 1/2 dl vand
1/2 dl fløde
appelsin til topping
Bland alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 5-7 minutter. Rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på. Servér grøden med lidt frisk appelsin og evt. et drys rørsukker eller et dryp ahornsirup.
Ingen kommentarer