Morgenmadspandekager - Vayuna
Menu
Morgenmad

Morgenmadspandekager

Pyh, sikke et vejr at vågne til!! Jeg ved ikke, hvordan det var hos jer, men her i Valby var det i hvert fald gråt, vådt og trist at kigge ud, da jeg rullede gardinerne fra i morges. Jeg var så bare så heldig, at jeg skulle arbejde hjemme i dag, så jeg slap for at skulle ud i regnen. I stedet kunne jeg tænde lidt lys og gøre klar til at hygge med god morgenmad, inden jeg satte mig ved skrivebordet for at arbejde. Så jeg skal vist ikke klage….
Morgenmaden bestod af pandekager, et glas laktosefri youghurt med lidt æblesirup, boghvedeflager og knuste valnødder og en kop kaffe til at vågne på i det mørke vejr. Jeg kunne sagtens have fundet på at lave det samme, selvom jeg skulle have været ud af døren. Det tager nemlig ikke lang tid. I dag havde jeg bare tid til at anrette det lidt finere og tage billeder også.
Iøvrigt er æblesiruppen en rest fra juleaften, hvor jeg kogte æbler, som skulle serveres med ribsgele til anden. Det har vi altid fået i min familie og jeg synes, de smager SÅ dejligt. Vandet med sukker og vanille, som jeg kogte æblerne i, foreslog min mor, at jeg kogte ind til en sirup, efter jeg havde taget æblerne op…. og mums det er jeg glad for, at jeg gjorde. Det smager virkelig lækkert og kan bruges til morgenmad, desserter, dressinger og meget andet. Det er selvfølgelig lidt sent at komme med det tip nu, men jeg tror, jeg vil lægge en opskrift på hjemmelavet æblesirup ind en anden dag. Det er vel aldrig for sent at koge æbler – slet ikke hvis julen varer lige til påske……
Pandekager
Her kommer først opskriften på pandekager. Den er til 1 person, men hvis man spiser andet også, kan den sagtens række til et par personer. Jeg skifter lidt mellem at lave en version med og uden mel, så jeg skriver dem begge her. Jeg bruger som regel quinoamel, men hvis man kan tåle gluten, kan det jo blot erstattes med hvedemel.

Pandekager uden mel:
1 lille banan eller 1/2 stor
1 æg
1/2 dl fløde (laktosefri)
et drys vanillesukker
1 tsk kokosolie til stegning

Pandekager med mel:
1 lille banan eller 1/2 stor
1 æg
1/2 dl mælk (laktosefri)
2 spsk quinoamel eller boghvedemel
et drys vanillesukker
1 tsk kokosolie til stegning

Bananen moses og resten af ingredienserne piskes i. Smelt kokosolien på panden og hæld pandekagedejen ud i små cirkler på panden. Jeg laver dem ca. 8-10 cm i diameter, så kan der være 3-4 stykker på panden af gangen. Skru ned for blusset og lad dem stege indtil overfladen er nogenlunde fast. Vend derefter pandekagerne og lad dem stege til de er gyldne på den anden side også. Hvis man prøver at vende pandekagerne, når noget af dejen stadig er flydende, går de nemt i stykker. Så vent hellere lidt længere, så bliver de rigtig fine.

Pandekagerne kan serveres med lidt ahornsirup, marmelade eller frisk frugt, men pga. bananen og vanillesukkeret er de i sig selv lidt søde, så man behøver ikke så meget ekstra sødt til.
Velbekomme:-)

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?