Så det er tilbehøret, der afgør hvor sund retten bliver. -Og frugt er jo altid et godt valg, men lidt ahornsirup eller dadelsirup til smager også dejligt. Opskriften på glutenfri bananpandekager er til 1 person, men hvis man spiser andet også, kan den sagtens række til et par personer.
Pandekager med mel:
1 banan
1 æg
1 dl mælk/plantemælk
2 spsk fuldkornsrismel eller boghvedemel
2 spsk kokosfibre
2 spsk mandelproteinmel (fedtreduceret mandelmel)
et drys vanillepulver
lidt kokosolie til stegning
Bananen moses og resten af ingredienserne piskes i. Smelt kokosolien på panden og hæld pandekagedejen ud i små cirkler på panden. Jeg laver dem ca. 8-10 cm i diameter, så kan der være 3-4 stykker på panden af gangen. Skru ned for blusset og lad dem stege indtil overfladen er nogenlunde fast. Vend derefter pandekagerne og lad dem stege til de er gyldne på den anden side også. Hvis man prøver at vende pandekagerne, når noget af dejen stadig er flydende, går de nemt i stykker. Så vent hellere lidt længere, så bliver de rigtig fine.
Pandekagerne kan serveres med lidt ahornsirup, marmelade eller frisk frugt, men pga. bananen og vanillen er de i sig selv lidt søde, så man behøver ikke så meget ekstra sødt til.