Nemme og lækre fiskedeller - Vayuna
Menu
Aftensmad / Frokost

Nemme og lækre fiskedeller

For mig er fiskefrikadeller en rigtig nem og lækker måde at få fisk på. De er ret hurtige at lave og kan bruges både til aftensmad, på det kolde bord eller på madpakken. Så er det næsten også kun fantasien, der sætter grænser, når der skal findes tilbehør. Jeg lavede en portion forleden aften og serverede med grove fritter af knoldselleri og butternut græskar samt lidt remoulade til. Jeg burde jo have rørt remouladen selv, men det blev det altså ikke lige til. Men så er det heldigt, at Irma har en rigtig god økologisk remoulade, når det skal gå lidt stærkt. Resterne af fiskefrikadellerne skal bruges til frokost, og der vil det nok blive sammen med en salat eller et stykke ristet stenalderbrød – eller hvis man kan tåle rugbrød, smager det jo også rigtig lækkert til.
Jeg køber som regel den hakkede fiskefars i Irma. De har en pakke på frost, som indeholder hakket guldlaks og intet andet – lige som jeg helst vil have det (se den her). Har man ikke en Irma i nærheden, kan man jo smutte forbi den lokale fiskemand og købe sin fiskefars. Det kan også sagtens være, at andre supermarkeder har hakket fiskefars uden andet tilsat, jeg er bare ikke stødt på det endnu. Men fortæl endelig, hvis du skulle have et godt tip.
Se min nemme opskrift på fiskedeller nedenfor.

Fiskefrikadeller

Opskrift på 10-12 fiskedeller:

400 g hakket fiskefars1 æg
ca. 2 spsk finthakket forårsløg, den grønne del
3 spsk quinoamel (eller hvedemel hvis de ikke behøver være glutenfri)
1/2 dl danskvand eller almindeligt vand
1 tsk havsalt
lidt friskkværnet peber

Evt. friskhakket persille og citron til servering

Fiskefrikadeller3

 

1 kommentar

  • Liv
    juli 3, 2014 at 7:55 pm

    Hej,
    jeg kan simpelthent ikke lade være med at studse over dét med danskvand. Hvilken forskel er der på at bruge danskvand og alm. vand i farsen?

    Svar

Har du noget på hjerte?