Omeletrulle med laks - Vayuna
Menu
Frokost / Morgenmad

Omeletrulle med laks

Omeletrulle med laks3
Så er der dømt påskeferie her hos mig og solen skinner i Valby – weeeh, hvor er det skønt! Jeg har kun lidt opgaver, der skal rettes en af dagene, og ellers er der ferie i lidt over en uge. Jeg tog hul på feriedagene med en dejlig sund morgenmad, som jeg har kunnet tage mig god tid om at nyde. Der er ikke noget bedre end sådan nogle morgener.
Jeg har længe ledt efter noget røget skiveskåret laks i supermarkederne, som var ren laks uden konserveringsmidler, smagsforstærkere og andet tilsat. I går faldt jeg så tilfældigt over en variant fra Levevis i Netto, som kun indeholder røget økologisk laks og salt. Den røg i kurven med beslutningen om, at der skulle tages hul på den allerede til morgenmaden i dag. -Og uhh, det var et godt valg. Jeg rullede laksen ind i en tynd “omeletpandekage” sammen med lidt grøntsager og en gedesmøreost. Det kan klart anbefales at prøve – hvis ikke til morgenmad så til frokost en dag. Omeletrullen kan også sagtens laves på forhånd og nydes kold f.eks. på madpakken, til en buffet eller på picnic.
Opskriften nedenfor er til én omelet og så kan den jo blot ganges op afhængig af, hvor mange man er. Hvis den laves til en buffet eller brunch, hvor der er meget andet på bordet, kan man med fordel skære en rulle over i 3-4 stykker og servere som mindre hapsere.

Omeletrulle med laks2

Omeletrulle med laks1

Omeletpandekage, 1 stk.:
1 æg
1/2 dl rismælk (eller almindelig mælk)
1/2 dl. quinoamel (andre meltyper kan også bruges)
havsalt og peber
olivenolie til stegning

Fyld:
røget laks i skiver
gedesmøreost (f.eks. denne)
grøngsager f.eks.;
agurk
peberfrugt
rucola eller spinat
radiser

Pisk æg sammen med rismælk, mel, havsalt og peber. Hæld dejen på en varm pande med olie og steg den et par minutter på begge sider. Tag den af panden og lad den køle en smule. Skær grøntsagerne i tynde strimler. Smør ost i et tyndt lag på  pandekagen, fordel grøntsagerne hen over og rul den sammen. Servér evt. med lidt ekstra grønt.

Omeletrulle med laks

5 Kommentarer

 • Chanette
  oktober 6, 2022 at 8:47 pm

  Lækre omelet pandekager.kan delvis på almindelig mel

  Svar
  • Chanette
   oktober 6, 2022 at 8:48 pm

   Kan de laves på almindelig mel

   Svar
   • Hanne Rye Petersen
    oktober 8, 2022 at 10:07 am

    Hej Chanette:-)

    Ja, de kan sagtens laves på almindeligt mel også.
    Kh
    Hanne

    Svar
 • Karoline
  marts 1, 2015 at 11:31 pm

  Det ser VILDT lækkert ud! Det skal jeg prøve. Jeg har dog ikke noget quinoamel – kan jeg bruge fx boghvedemel eller rismel? Eller har du et bedre alternativ?

  Svar
  • Hanne
   marts 2, 2015 at 11:15 am

   Hej Karoline
   Tak 🙂 Det smager også super lækkert – og bliver ofte lavet hos mig. Du kan sagtens bruge boghvedemel eller rismel, (jeg vil anbefale fuldkornsrismel, hvis du vælger rismel) og også hirsemel fungerer fint. Jeg er faktisk gået mere og mere over til de andre typer mel, da quinoamel bare stiger og stiger i pris.

   Mange hilsner
   Hanne

   Svar

Har du noget på hjerte?