Menu
Aftensmad

Quinotto med kylling og grønt

Så har jeg bikset endnu en ret med quinoa sammen, nemlig quinotto med kylling og grønne grøntsager. En slags risotto men selvfølgelig lavet på quinoa i stedet for ris. Den skal I altså prøve. Det smager SÅ lækkert. Jeg har lavet det nogle gange efterhånden og prøvet det med lidt forskellige ingredienser. Det er blevet godt hver gang, så I kan nok godt regne med, at der løbende kommer forskellige varianter af quinotto på bloggen. Denne gang lavede jeg quinotto’en med broccoli, squash og kylling – og den var også et hit hos min veninde, som var på besøg.
Quinotto
Quinotto til ca. 4 personer

Toppen af 1 bundt forårsløg
1 squash
200 g broccoli
3 dl hel quinoa
1 dl hvidvin (alternativt 2 spsk balsamico og ¾ dl vand)
½ l hønsefond (bouillon)
400 g kyllingebrystfilet skåret i tern
¼ tsk stødt chilipulver
¾ dl piskefløde (laktosefri)
Ca. 50 g parmesanost
Salt & peber 
Smør og olivenolie til stegning
Rucola

Hak den grønne del af forårsløgene (det hvide kan hakkes med, hvis man vil have en stærkere smag og ens mave kan lide løg). Skær squashen igennem på langs og skær den derefter i skiver. Skær den grove del af stokken af broccolien og del resten i små buketter. Smelt lidt olivenolie i en gryde og steg grøntsagerne et par minutter. Hæld grøntsagerne over på en tallerken og sæt dem til side. Sæt gryden tilbage på blusset og hæld quinoa i sammen med hvidvinen (eller balsamico og vand), så quinoaen bliver svitset let i hvidvinen. Når væsken næsten er væk, tilsættes en dl hønsefond. Lad quinoaen småkoge og hver gang væsken er ved at være kogt ind i quinoaen, tilsættes endnu en dl. Mens quinoaen koger, smeltes lidt olivenolie og smør på en pande. Drys salt, peber og stødt chilipulver ud over kyllingen og steg det på panden i ca. 5 minutter – eller til kyllingestykkerne er gennemstegte. Jeg brugte en rødløgssalt, som jeg synes giver en rigtig god smag. Den kan godt nok kun fås i specialbutikker, men læs mere om den og se, hvor den kan købes her. Den er god til mange ting.

Efter ca. et kvarter er quinoaen ved at være nok. Smag på det og hvis alt væsken er brugt, men man synes det stadig mangler lidt, tilsætter man blot lidt ekstra vand og lader det koge et par minutter mere, indtil quinoaen har den rette konsistens. De skal være bløde, men må stadig gerne have lidt bid. Rør herefter piskefløde og parmesanost i quinoaen, så det får en cremet konsistens. Tilsæt til sidst grøntsager og kylling og quinottoen er færdig. Servér den sammen med rucola og revet parmesanost.

Velbekomme:-)

(Obs: Hvis man spiser efter Low Fodmap, kan det evt. være en idé at erstatte enten broccoli eller squash med en anden grøntsag, da der er begrænsninger på mængden af disse).

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?