Råkost af gule beder og fennikel - Vayuna
Menu
Salater

Råkost af gule beder og fennikel

Salat_gulebederfennikel
I sidste weekend var jeg forbi et madmarked i Kødbyen i København. Et rigtig fint nyt tiltag, som er planlagt at skulle være der hver lørdag henover sommeren. Der var mange lækkerier, der fristede. Dog var meget af det også noget, der skulle nydes på stedet og blev serveret i en eller anden form for brød, så for én der ikke kan tåle gluten var mulighederne lidt begrænsede. Men alligevel kom jeg fra markedet med en pose med lækre økologiske grøntsager, som jeg lavede en sund og anderledes råkostsalat ud af. Jeg købte også en Macadamianøddeolie fra Socialfoodies – den blev brugt til dressing på råkosten. Den har en rigtig fin mild smag af macadamianødder, som jeg er ret begejstret for, så den skal bruges flittigt fremover. Macadamianødder har et højt indhold af sunde fedtsyrer, så det er en ekstra bonus oveni den dejlige smag.
Salat_gulebederfennikel1

Salat_gulebederfennikel2

Til råkostsalaten brugte jeg lige dele gule beder og fennikel og rev det groft på et rivejern. Herefter tilsatte jeg frisk ananas skåret i mindre stykker og lidt finthakket brøndkarse. Til sidst vendte jeg råkosten i lidt macadamianøddeolie og serverede sammen med kylling, som jeg havde krydret med citronsaft, havsalt og peber og stegt på panden. En nem, smagfuld og sund menu.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?