Råkost med fennikel - Vayuna
Menu
Salater

Råkost med fennikel

Fennikelraakost
Det er sidst på sæsonen for fennikel, men alligevel vil jeg lige dele denne opskrift på en frisk råkostsalat, som jeg fandt på for et par måneder siden. Jeg købte en fennikel på mit gårdbesøg sidste weekend (så de kan stadig fåes) og har lige lavet salaten igen. Mums, den smager altså dejligt og giver lige lidt ekstra energi på en mørk vinterdag. Det var tiltrængt for mig her til eftermiddag, så derfor bliver det et sundt input fra min side til at starte weekend på.
Jeg tilføjede en ekstra ingrediens idag i forhold til sidst, nemlig pomelo. Lige nu kan man købe Pomelo i næsten alle supermarkeder. De smager rigtig dejligt og indeholder bl.a. masser af c-vitamin, så det er bare med at bruge dem i salater, til morgenmad eller som et lille mellemmåltid.
Jeg har ikke sat mængder på opskriften, da forholdet ikke kommer sig så nøje. Andelen af gulerødder er dog lidt større end andelen af fennikel. Ingredienserne kommer her:

Gulerødder
Fennikel
Pomelo
Saft fra frisk lime
Koncentreret hyldeblomstsaft  (jeg lavede en del i sommer, så jeg har stadig noget stående i skabet)
Friskhakket mynte  (kan undværes)

Riv gulerødder og fennikel på et råkostjern og bland det sammen. Skræl pomeloen, pil kødet i mindre stykker og bland det med grøntsagerne. Rør limesaften sammen med lidt koncentreret hyldeblomstsaft og hæld det ud over råkosten. Hak mynten og drys på.

Salaten egner sig fint til at servere til fisk eller kylling, men der er egentlig ikke de store begrænsninger på serveringsmulighederne.

2 Kommentarer

 • finn hagen
  januar 18, 2014 at 9:53 pm

  Den skal prøves!

  Svar
  • admin
   januar 19, 2014 at 10:57 am

   Det lyder dejligt, Finn! God fornøjelse – og fortæl meget gerne, hvad du synes 🙂
   Mange hilsner
   Hanne

   Svar

Har du noget på hjerte?