Rabarbermarmelade / Rabarberkompot - Vayuna
Menu
Desserter / Tilbehør

Rabarbermarmelade / Rabarberkompot

Rabarbermarmelade2
Rabarbermarmelade
Er det ikke bare det bedste, når vi kommer til den tid på året, hvor vi for alvor kan hente frisk frugt og grøntsager i de danske haver?! Jeg synes, det er fantastisk. Hvis man ikke har en have, kan man jo i stedet nyde, at der er et endnu større udvalg fra de danske producenter i supermarkederne. – Og at det ikke varer længe, før de små boder langs landevejene for alvor begynder at poppe op med nye kartofler, jordbær, tomater og andet lækkert. Uhh, det er bare en skøn tid på året:-)
I weekenden var jeg så heldig at få et helt kilo friske rabarber fra en sød mands have. Så dejligt! Jeg valgte at lave en god portion rabarbermarmelade af det – eller kompot kan vi også kalde det. For mig er der ikke den store forskel på de to ting. Jeg bruger det til nogenlunde det samme, på brød og i desserter. Så det er dejligt med en god stor portion. Jeg har allerede lavet en skøn rabarbertrifli med det, den opskrift kommer senere. Først min opskrift på rabarbermarmeladen:
Rabarbermarmelade1
Rabarbermarmelade4

1 kg rabarber

500 g rørsukker
2 vanillestænger
saften af 1/2 citron
10 g frisk ingefær
korn fra 2-3 kardemommekapsler (eller 1 tsk stødt kardemomme)
evt. lidt atamon til at skylle glassene i

Rens og vask rabarberne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og citronsaft og varm stille og roligt op. Del vanillestængerne og skrab kornene ud. Skræl ingefæren og hak den helt fint. Findel de små korn i kardemommekapslerne i en morter og fjern skallerne. Tilsæt krydderierne til marmeladen og lad det koge i ca. 20 minutter – lade vanillestængerne koge med. Når marmeladen har en passende konsistens, hældes den på skoldede glas og lågene sættes på. Hvis man vil have lidt længere holdbarhed på marmeladen, kan man skylle glassene i lidt atamon eller tilsætte en smule til marmeladen.

Rabarbermarmelade5

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?