Rabarbertærte - Vayuna
Menu
Desserter / Kager

Rabarbertærte

Rabarbertaerte1_tekstRabarbertaerte2
I har nok efterhånden gættet, at jeg er ret vild med rabarber. Jeg synes, de smager skønt på alle mulige måder, og de er for mig – sammen med danske jordbær og nyopgravede kartofler – noget af det, der for alvor er et tegn på sol og sommer. SÅ dejligt! I KBH har vejret også vist sig fra sin rigtig dejlige side de sidste par dage, med blå himmel, dejlig solskin og lune temperaturer. Så da der kunne hentes endnu et bundt friske rabarber fra haven, fik jeg lyst til at lave en rabarbertærte, som altid glutenfri, der kunne nydes med et glas hyldeblomstsaft under åben himmel. Tærten lavede jeg med bl.a. kokosmel og marcipan, og den fik en rigtig lækker svampet konsistens. Den smager ekstra dejligt, hvis den serveres lun med lidt cremefraiche, flødeskum eller kokosskum til. Til kokosskum bruger jeg den tykke del fra en dåse kokosmælk pisket med en anelse sukker og vanille. Det har jeg bl.a. også skrevet lidt om her.
Det kan godt være svært at finde marcipan, der er glutenfri, da langt det meste marcipan indeholder glukosesirup, der som regel er hvedebaseret. Det er ikke alle, der reagerer på det, men jeg prøver at undgå det. Så kan man jo lave sin marcipan selv, men nogle gange er det nu også meget rart at kunne købe det. Jeg har været i gang med at researche lidt og har fundet ud af, at jeg kan købe Frederiksberg Chokolades egen marcipan, som udelukkende indeholder mandler og sukker. Den smager virkelig godt – og man er ikke i tvivl om, at der er tale om en rigtig god kvalitet. Hvis der er nogen, der kender til andet marcipan, som er uden glukosesirup, må I endelig dele jeres viden!

Rabarbertaerte
Rabarbertaerte3
Til en tærteform på 28 cm bruger jeg:

150 g rørsukker
3 æg
75 g smør
75 g kokosolie
75 g kokosmel
120 g hirsemel (kan erstattes med 150 g hvedemel, hvis tærten ikke skal være glutenfri)
1½ tsk bagepulver (glutenfri)
kornene fra 1 stang vanille
150 g marcipan (hold øje med, om den er glutenfri)
450 g rabarber skåret i ½ – 1 cm tykke stykker
5 spsk rørsukker til at drysse over kagen

Pisk æg og rørsukker til en luftig masse. Smelt smør og kokosolie i en gryde og hæld det lidt efter lidt sammen med sukker og æg, mens der piskes. Bland kokosmel, hirsemel, bagepulver og vanillekorn sammen og rør det i dejen. Skær marcipan i små tern og vend dem i dejen sammen med ca. 1/3 af rabarberstykkerne. Fordel dejen i en smurt tærteform på ca. 28 cm i diameter. Fordel resten af rabarberne ud over tærten og pres dem let ned i dejen. Drys til sidst rørsukker ud over tærten. Bag i ca.50 minutter ved 160 grader varmluft.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?