Menu
Desserter

Rabarbertrifli

Rabarbertrifle4
Rabarbertrifle2

Som jeg nævnte forleden, lavede jeg i weekenden en vildt lækker rabarbertrifli med den rabarberkompot, som jeg lige havde lavet af dejlige friskplukkede rabarber. Når først man har lavet rabarberkompotten, er det en super nem dessert, der smager dejligt af sol og sommer.
Jeg lavede triflien med kokosskum og lidt hjemmelavet glutenfri rasp blandet med valnødder. Det var en rigtig fin kombination. Hvis man synes, det er for besværligt eller ikke lige har en dåse kokosmælk stående, kan man dog sagtens erstatte kokoskummet med flødeskum. Jeg har også fundet ud af, at det faktisk ikke er alle dåser kokosmælk, der egner sig til at piske. Det skal kunne lade sig gøre, at skille den tykke del fra den flydende del i dåsen, da det kun er den tykke del, der kan piskes til skum. De to slags jeg indtil videre har haft held med at piske er Irmas økologiske kokosmælk og Blue Dragon coconut milk, som bl.a. fås i Bilka. I går forsøgte jeg mig med Santa Marias Organic coconut milk, og det kunne altså ikke lade sig gøre. Om det var tilfældigt ved jeg ikke, men i hvert fald var det én stor flydende masse, da jeg åbnede dåse. Det plejer at være nemt, hvis kokosmælken har stået på køl, men det var ikke nok i dette tilfælde.

Rabarbertrifli
Rabarbertrifli3

Opskrift til 2 personer:

8 spsk rabarbermarmelade/kompot
den tykke del fra 1 dåse kokosmælk
2 tsk rørsukker
kornene fra en 1/2 stang vanille
40 g glutenfri rasp
40 g valnødder
1 tsk rørsukker

Pisk den tykke del af kokosolien med rørsukker og vanillekorn til det har en blød cremet konsistens. Hak valnødderne og bland dem med den glutenfri rasp og lidt rørsukker. Jeg har altid min egen hjemmelavede rasp liggende i skabet, som jeg laver af rester af dette glutenfri brød, som jeg tørrer og rister let i ovnen og efterfølgende knuser med en grydeske.
Anret triflien i glas med et lag rabarberkompot først og derefter rasp og skum. Gentag, så man ender med i alt to lag af hver i glasset. Servér! Lader man triflien stå og trække inden servering, skal man være opmærksom på, at raspen bliver blød.

Tip: den tynde del af kokosmælken kan gemmes og bruges i f.eks. morgenmadspandekager i stedet for fløde eller mælk. Du kan se et par af mine opskrifter her og her.

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?