Rodfrugtsuppe med ingefær og mynte

Denne rodfrugtsuppe er lavet af pastinakker, knoldselleri og en smule gulerødder. -Og så har jeg eksperimenteret lidt med tørret mynte som krydderi suppleret af ingefær.

-Og det skulle vise sig slet ikke at være en dårlig idé. Suppen bliver en smule stærk af ingefæren og mynten giver en dejlig frisk krydret smag.

Sammen med kokosmælken kan man vist godt sige, at det er en asiatisk inspireret rodfrugtsuppe.

ingredienser

Opskriften giver ca. 3-4 portioner

400 g knoldselleri (skrællet vægt)
400 g pastinakker
100 g gulerødder
15-20 g skrællet ingefær (afhængig af hvor stærk man vil have suppen)
1 l hønsefond
5 dl vand
2 tsk tørret mynte
1 dl af det fede fra en kokosmælk (dåsen skal have stået på køl i et døgns tid, så kokosvand og fløde kan skilles ad – man kan også købe kokosfløde i nogle supermarkeder)
Salt & peber
Olivenolie
Saltede peanuts (Jeg brugte usaltede peanuts, som jeg ristede på panden i lidt salt)

Fremgangsmåde

Skræl grøntsagerne og skær dem i tern. Varm olivenolien i en gryde og svits grøntsagerne deri. Tilsæt finthakket ingefær, den tørrede mynte og lidt salt og peber. Efter 5-10 minutter tilsættes fond og vand. Det hele bringes i kog og koger videre ved svag varme til grøntsagerne er møre. Derefter blendes suppen (jeg synes, det er nemmest med en stavblender)  og virker den for tyk, kan der tilsættes mere vand efter behov. Til sidst tilsættes kokosmælken og når den er kogt ind i suppen, smages til med salt og peber.

Måske er du også interesseret i