Menu
Desserter

Romfromage med hvid chokolade

Romfromage1Romfromage3
Jeg har længe haft lyst til at lave romfromage. En lyst der bunder i to ting – ét, jeg er jeg blevet stor fan af mørk rom og to, jeg synes, fromage er en undervurderet dessert. En dessert jeg faktisk ikke har lavet meget længe. Så i weekenden var det tid til at kombinere de to ting i en lækker forkælelse. Jeg tog udgangspunkt i min mormors gamle opskrift på portvinsfromage og efter lidt ændringer og tilføjelser endte det med nedenstående opskrift. Den smagte super dejligt og er både hurtig og nem at lave, så måske kan det friste at prøve den af i løbet af påskedagene?! Det kan klart anbefales.
Romfromage2
Opskrift til 4-5 personer

7 BLADE HUSBLAS
3 ÆG
1 DL RØRSUKKER
1½ DL MØRK ROM
SAFTEN AF EN APPELSIN OG EVT. LIDT FINTREVET SKAL, HVIS MAN ØNSKER EN KRAFTIGERE SMAG AF APPELSIN
2 DL PISKEFLØDE
100 G HVID CHOKOLADE (TJEK OM DEN ER GLUTENFRI – JEG HAR FUNDET EN VARIANT I LIDL, SOM ER)

Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og tilsæt appelsinsaften – og eventuelt appelsinskal.
Knug vandet af husblassen og smelt den i en gryde med det vand, der hænger ved. Tilsæt rom når den er smeltet og lad blandingen afkøle lidt.
Pisk æggehviderne stive i én skål og pisk fløden til skum i en anden. Rør den smeltede husblas i æggeblandingen (pas på det ikke er for varmt).
Hak 90% den hvide chokolade groft. Vend æggehvider, piskefløde og til sidst chokolade i æggeblandingen. Hæld fromagen i en stor skål eller 4-5 små serveringskåle. Stil fromagen på køl til den er stivnet.

Servér fromagen afkølet og brug resten af den hvide chokolade som pynt – hak eller riv det fint og drys ud over fromagen.

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?