Sensommersalat - Vayuna
Menu
Salater

Sensommersalat

Jer, der har fulgt med på bloggen i lidt tid ved, at jeg altid prøver at bruge så mange af de råvarer, der er i sæson som muligt, når jeg laver mad. Det betyder nemlig også, at jeg kan bruge så mange danske råvarer som muligt. Så er råvarerne ikke er blevet transporteret særligt langt, og samtidig er der en god chance for, at næringsindholdet er i top, og at især frugt og grønt er fyldt med masser af gode vitaminer, mineraler, antioxidanter osv.
For tiden er en af mine yndlingssalater en salat af spidskål med bl.a. figner og pærer. Fignerne er godt nok ikke danske. Jeg har ellers netop fået et rigtig fint bornholmsk figentræ af en sød veninde, og der er faktisk hele 4 figner på, men de er dog ikke modne endnu. Så jeg må vente tålmodigt på egen figenavl, og har i mellemtiden ikke kunnet finde danske figner i supermarkederne. Jeg har i stedet måttet ty til de tyrkiske, men de smager også fantastisk. Pærerne er til gengæld fra haven, og det er SÅ skønt bare at kunne gå ud og plukke dem direkte fra træet.
Udover at spidskål er i sæson nu, synes jeg det giver en dejlig sprødhed til salaten, og mætter lidt bedre, hvilket bl.a. kan skyldes et højere fiberindhold end mange andre salattyper.
Så hvis du mangler lidt inspiration til en sensommersalat og måske selv har nogle af sæsonens råvarer i haven, kan min sensommer favoritsalat måske være et indspark:-)

spidskaalssalatmedfigner2

Jeg bruger råvarerne nedenfor,  og har i denne omgang ikke skrevet mængder på, da det ikke kommer sig så nøje med en salat. Man kan jo vælge at blande mest i af ens favoritråvarer eller bare en passende mængde af hver råvare. Men det er selvfølgelig en god idé ikke at have en overvægt at ost i, hvis man gerne vil lave en sund salat ????

Spidskål
Bladselleri
Agurk
Pære
Figner
Blåskimmel ost eller gedeost i små tern
Evt. ristede og saltede mandler

Som dressing bruger jeg olivenolie og balsamico. Jeg kan rigtig godt lide, når det er en lidt sødlig balsamico som f.eks. hindbærbalsamico til denne salat.

Salaten kan spises som et selvstændigt frokostmåltid eller bruges som tilbehør til kød eller fisk.

spidskaalssalatmedfigner1_1

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?