Smoothie med havtorn - Vayuna
Menu
Drikkevarer

Smoothie med havtorn

Havtorn smoothie1_1
Så blev det søndag og tid til at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. I sidste uge fik jeg ved et uheld spist lidt gluten, og det har jeg så “glæde af” i et par uger i form af dum mave, ondt i leddene og udslæt. Så jeg gør alt, hvad jeg kan for at spise sunde sager, der kan hjælpe kroppen tilbage på rette spor. Og det begynder da heldigvis at hjælpe på det. I dag var det første sunde boost en smoothie med bl.a. havtorn og grønkål – sprængfyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre. Den kan virkelig anbefales at prøve. Den smager vildt godt! Havtornene er lidt syrlige i smagen og giver derfor en rigtig dejlig friskhed til smoothien. De er i sæson i september og oktober, men jeg har købt dem på frost i SuperBrugsen. Hvis ikke du har prøvet dem endnu, kan jeg kun anbefale, at du kaster dig ud i det. De kan bruges i salater, smoothies, marmelader og meget andet. Jeg skal nok sørge for også at lægge lidt flere opskrifter med havtorn på bloggen snart.
Havtornene har et meget højt indhold af C-vitamin og indeholder derudover både A-, B-, og E-vitaminer, antioxidanter, omega-7 fedtsyrer og kostfibre. Grønkål har især et højt indhold af K-, C-, E- og A-vitamin og er en protein- og fiberrig grøntsag. Kan du ikke lige finde grønkål, vil jeg anbefale at erstatte det med frisk spinat. A-,D-, E- og K-vitamin er fedtopløselige vitaminer. Det vil sige, at det er vigtigt at få lidt olier sammen med dem, hvis kroppen skal kunne optage dem. Hvis ikke din morgenmad allerede indholder sunde olier, kan du komme omkring det ved at tilsætte en teskefuld koldpresset olie til smoothien.

Havtorn smoothie_1
Jeg skriver opskriften på 1 stor smoothie, og så kan der bare ganges op til det antal personer, I er.

30 g havtorn
1 håndfuld vasket og skyllet grønkål (ikke stokken)
1 skrællet appelsin
1/2 banan
ca. 1/2 dl kokosrismælk (almindelig mælk kan sagtens bruges)

Skær frugt og grønt i stykker og blend det grundigt sammen med mælken. Hæld smoothien over i et glas og servér mens den er kold. Hvis alle ing redienser er friske, kan man evt. tilsætte lidt isterninger for at afkøle smoothien.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?