Menu
Salater

Sommerlig spidskålssalat

Spidskaalssalat2
For nylig da jeg var hjemme hos min søster, havde hun lavet en rigtig lækker frokost med laksefileter og spidskålssalat til os. Mums, lige noget for mig:-) Salaten er allerede blevet en ny yndlingssalat, og jeg har lavet den en del gange siden. Den var ret simpel og indeholdt, udover spidskål, kun en rigtig lækker dressing. Meget nemt!
Min søster mente, at opskriften var fra et af programmerne på TV2 med Claus Holm. Jeg har dog ikke kunnet finde den, så jeg kan desværre ikke linke til den. I stedet kan jeg give jer opskriften på min variant, hvor jeg også har tilsat friske radiser. Både spidskål og radiser (i danske udgaver!!) ligger jo i alle supermarkeder lige for tiden, så salaten er helt oplagt at lave som tilbehør til et lækkert sommermåltid. Spidskål er desuden fyldt med sunde c-vitaminer og kostfibre, som mætter godt.

Spidskaalssalat1
Spidskaalssalat

Mængden i opskriften passer til ca. 2 personer, hvis salaten er hovedtilbehøret til fisk eller kød. Hvis der er andet tilbehør også, vil den række lidt længere.

1/3 af et stort spidskål
1/2 bundt radiser
2 spsk koldpresset olivenolie
1 tsk ahornsirup
saften af 1/2 citron
bladene fra ca. 6 stilke frisk timian
havsalt & peber

Skær spidskål og radiser i tynde strimler. Skyl spidskålen godt. Hak timian fint og bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen. Bland spidskål og radiser i en skål og hæld dressingen ud over. Vupti, salaten er klar til servering!

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?