Sommersalat med fennikel og jordbær - Vayuna
Menu
Salater

Sommersalat med fennikel og jordbær

SommersalatFennikelJordbaer0
Sommer rimer altså for alvor på masser af lækre friske sprøde salater fyldt med danske råvarer. Hvis man er så heldig at have en køkkenhave, kan man sikkert forsyne sig med en masse grønt derfra lige nu, men ellers er der også rigeligt på supermarkedernes hylder eller ved de små boder langs landevejene. Forleden var jeg forbi Rema1000 og fyldte kurven godt op med økologisk dansk frugt og grønt – de har som regel et ret godt udvalg til en rimelig pris. Det kom der bl.a. en dejlig sommersalt med fennikel og jordbær ud af. Jeg serverede den til lidt kyllingebryst, som jeg marinerede i lidt olivenolie, citronsaft og knuste fennikelfrø inden stegning. Opskriften på begge dele kan I finde nedenfor. Den passer til ca. 2 personer, men er man meget sulten, kan det være en god idé at servere lidt nye danske kartofler eller frisk brød til. Salaten kan med fordel laves mens kødet steges, så er der god sund mad på kun ca. 20 min.
SommersalatFennikelJordbaer1
SommersalatFennikelJordbaer2

Sommersalat med fennikel og jordbær:
1 hjertesalat
1/2 fennikel
1/3 af en agurk
8 jordbær
en håndfuld bredbladet persille
feta
Dressing:
2 spsk avocadoolie (kan erstattes med olivenolie eller andet)
2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
lidt havsalt

Skyl salat, grøntsager og jordbær godt inden de skæres i stykker og blandes i en skål eller anrettes direkte på tallerkenerne. Smuldr lidt feta ud over salaten. Rør dressingen sammen og fordel udover salaten eller server i en skål ved siden af.

Citron-/fennikelmarinerede kyllingefileter:
2 kyllingefileter
Marinade:
2 spsk olivenolie
saften af en halv citron
1/2 tsk fennikelfrø
1/2 tsk havsalt

Knus fennikelfrøene i en morter og rør dem sammen med resten af ingredienserne til marinaden. Læg kyllingefileterne i marinaden i en skål eller en pose og lad det gerne ligge på køl et par timer. Har du ikke tid til det, kan kyllingen sagtens steges i marinaden med det samme. Steg kødet på pande, grill eller i ovnen til kødsaften er klar. Servér sammen med salaten og evt. nye kartofler eller brød.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?