Spidskålssalat med rucola, avocado og pære - Vayuna
Menu
Salater

Spidskålssalat med rucola, avocado og pære

Spidskaalssalat med paere Spidskaalssalat med paere1
Solskin, fuglekvidder og forårsstemning har for alvor været på programmet de sidste dage. Så skønt! Jeg ved ikke med jer, min mit humør får i hvert fald lige et hak opad, der kommer en anelse mere på energikontoen, og det er ikke helt så svært at komme op om morgenen, når solens ståler står ind gennem vinduet. Det ændrer samtidig også lidt på, hvad jeg har lyst til at spise. Trangen til rodfrugterne i grøntsagsskuffen er ikke helt så stor – der skal noget, der smager lidt mere af forår til. Så forleden da jeg var ude at handle, lod jeg mig styre af, hvad der umiddelbart fristede i grøntsagsafdelingen og det endte med en dejlig og mættende salat baseret på spidskål og rucola. Heri blandede jeg avocado og pære og toppede med tørrede tranebær og peanuts – jeg kan nemlig aller bedst lide salater, når der både er tilsat lidt sødt og lidt salt samt nogle ingredienser med sunde fedtstoffer. Udover en masse andre gavnlige virkninger, hjælper de sunde fedtstoffer også kroppen med at optage bestemte vitaminer, nemlig A, D, E og K.
Der skulle også lidt proteiner til, så jeg stegte lidt kyllingebrystfilet og serverede salaten med en dressing af friskpresset citronsaft og olivenolie. Det er absolut ikke sidste gang, jeg laver denne kombination. Se opskriften nedenfor og lad mig endelig høre, hvis du har nogle yndlingsingredienser/madvarer, som du synes passer perfekt til det spæde forår.
Spidskaalssalat med paere2
Pr. person bruger jeg ca.:
60-70 G SPIDSKÅL
25 G RUCOLA
1/2 AVOCADO
1/2 PÆRE
15 G TØRREDE TRANEBÆR
15 G SALTEDE PEANUTS

Dressing:
CITRONSAFT
OLIVENOLIE

EVT. 1 STEGT KYLLINGEBRYST FILET ELLER 3-4 STYKKER INDERFILET KRYDRET MED HAVSALT & PEBER

Snit spidskålen fint, skyl både rucola og spidskål og bland dem herefter. Skær avocado og pære i mindre stykker og bland med salaterne. Drys til sidst med tranebær og saltede peanuts. Bland lidt citronsaft og olivenolie til en dressing til salaten – vend dressingen i salaten eller servér ved siden af.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?