Stenalderbrud med chokoladestykker - Vayuna
Menu
Brød / Snacks

Stenalderbrud med chokoladestykker

Stenalderbrud3

En mørk og grov brøddej passer helt perfekt sammen med mørk chokolade. Lagkagehusets chokorug er et rigtig godt eksempel på dette. Det er da også dem, der har inspireret mig til denne opskrift. For lagkagehusets version er selvfølgelig et “no go” for mig nu, så nu har jeg lavet min egen variant. Den er både glutenfri og lavet med inspiration fra stenalderbrød, så chokobruddene er fyldt med en masse gode sunde ingredienser. De indeholder ingen mel fra korn, kun frø og nødder med masser af sunde fedtstoffer. Jeg har bl.a. valgt at bruge chiafrø, fordi de danner nogle slimstoffer, når man sætter dem i blød i vand, og det holder godt sammen på dejen. Derudover er de rige på omega 3 og kostfibre.
Man kan eventuelt halvere mængden af chokolade, dele dejen i to og kun tilsætte chokolade til den ene halvdel. Så kan man bruge den anden halvdel af stenalderbruddene sammen med pølse, ost eller andet pålæg. Det valgte jeg at gøre denne gang. Jeg bagte bruddene i min muffinsform af silicone, og de var super nemme at få ud efterfølgende. Dejen er dog også fast nok til, at man kan nøjes med at lægge den i klatter på en bageplade, hvis man synes det er nemmere, eller ikke har en muffinsform.

Stenalderbrud1

Ca. 18-20 stk.

1 dl chiafrø
2 1/2 dl vand
150 g valnødder
120 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g græskarkerner
80 g solsikkefrø
2 tsk salt
1 tsk bagepulver (glutenfrit)
3 store æg
1/2 dl olivenolie
180 g mørk chokolade med minimum 70% kakaoindhold (husk at tjekke at den er glutenfri, hvis bruddene skal være glutenfri)

Stil chiafrøene i blød i vand i 10-15 minutter. Blend valnødderne til en melet konsistens og bland hørfrø og sesamfrø i. Inden græskarkerner og solsikkefrø blandes i, blender jeg dem ganske kort, så man får en blanding af hele og mere findelte frø. Bagepulver og salt røres godt sammen med resten af de tørre ingredienser. Chiafrøene, som nu har opsuget vandet, røres i. Pisk æggene i en separat skål og rør olien i, inden de tørre ingredienser tilsættes lidt ad gangen. Rør det hele godt sammen. Hak chokoladen til grove stykker og rør dem til sidst i dejen. Fordel dejen i muffinsforme eller læg den i klatter på bagepapir på en bageplade. Bag ved 160 grader varmluft i ca. 60 minutter.

2 Kommentarer

 • Hanne
  september 5, 2015 at 8:35 am

  Hej Sari
  Jeg har aldrig prøvet at bage dem uden. De hæver lidt, men det er nok både æggene og bagepulverets skyld. Det kan godt være, det kan lade sig gøre, at bage dem uden. Hvis du prøver, må du endelige lade mig vide, om det virkede:-)
  God lørdag,
  Hanne:-)

  Svar
 • Sari
  september 5, 2015 at 8:20 am

  Giver bagepulveret en virkning? Jeg tænker på om det er nødvendigt at bruge?
  Mvh.

  Svar

Har du noget på hjerte?