Sund og farverig vintersalat - Vayuna
Menu
Salater

Sund og farverig vintersalat

SalatGulebeder

Så har der vist været stille fra min side længe nok. Jeg har ikke været helt på toppen, så den ene dag har taget den anden, uden jeg har fået kigget på bloggen. Men mad skal der jo laves alligevel og gerne lidt ekstra sundt, så man kan hjælpe kroppen godt på vej. Jeg har bl.a. lavet en dejlig frisk vintersalat med gule beder og granatæble, som jeg gerne vil dele med jer. Den ser både rigtig lækker ud med de flotte farver, men smager også friskt og dejligt og indeholder mange gode næringsstoffer. Det kan være, det kan give inspiration til lidt sundt tilbehør til maden i ugens løb eller måske til en frokost/madpakke.

Hvis salaten bruges som tilbehør, skal der til 3-4 personer bruges:

4-5 gule beder (kan erstattes med rødbeder)
Lidt olivenolie
ca. 125 g friske spinatblade
ca. 75 g rucola (en halv bakke)
1/2 granatæble
50 g valnødder
Evt. 1/4 dl vand og 1 spsk (æble)sirup til at sukkerristning valnødderne

Skræl bederne og skær dem i tynde skiver (ca. 2-3 cm). Bland dem med en smule olivenolie og bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Stil dem i ovnen under grill i ca. 15 minutter. De må gerne stadig have lidt “bid”, når du tager dem ud. Skyl i mellemtiden salaten grundigt, lad den dryppe af og skær den evt. i lidt mindre stykker. Pil kernerne ud af granatæblet og hak valnødderne groft. Hvis du vil have lidt ekstra smag, kan valnødderne steges i vand og sirup på panden i 5-10 minutter til væden er væk. Jeg brugte denne æblesirup, men man kan sagtens bruge ahornsirup eller honning. Vælger man at sukkerriste valnødderne, er det en god idé at lade dem afkøle, inden de tilsættes salaten.
Bland alle ingredienserne sammen og servér salaten med en olie/eddikedressing. Jeg brugte avocadoolie og balsamico, men tilsatte også en anelse af æblesiruppen samt lidt havsalt og peber.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?