Kurven er tom
( 0 )
Kurven er tom
Aftensmad

Sund pizza med blomkålsbund

Blomkaalspizza
I weekenden, da jeg var hjemme i Jylland, eksperimenterede min mor og jeg lidt med frokosten. Jeg ville gerne lave en frokost, som primært bestod af grøntsager og kød, og som ikke lige var en salat, og så slog det mig, at jeg tidligere har hørt om en pizza lavet af blomkål. Så det skulle prøves. Flere af de opskrifter jeg kunne finde rundt om på nettet indeholdt dog ost, og det ville jeg gerne undgå, så jeg lavede min egen opskrift, som du kan finde nedenfor. Den blev altså både glutenfri og laktosefri, men det gjorde den absolut ikke mindre lækker. Faktisk var selv min far – som altid er et godt barometer for om tingene er lidt for specielle – begejstret for det sunde pizzaalternativ. Jeg spiste resterne af pizzaen koldt søndag og det fungerede også fint.
Jeg brugte Hanegals grillpølser af fjerkræ med smag af havtorn og persille, fordi jeg elsker deres pølser – for både at være glutenfri, have rene økologiske ingredienser og en super god smag. Den variant jeg brugte, havde jeg fundet i Bilka, og du kan læse mere om den på Hanegals hjemmeside her. Derudover holdt jeg den sunde pizza rimelig simpel, da blomkålsbunden i sig selv giver en del smag.
Søndag var jeg på fødevaremesse i Herning, hvor jeg faktisk talte med en repræsentant for Hanegal på deres stand, og der blev jeg bare endnu mere bekræftet i, at de brænder for at lave så rene produkter som muligt og sætte barren for fødevareproduktion højt. Meget tiltalende – og så var det lidt pudsigt, at jeg lige dagen inden havde lavet endnu en ret med et af deres produkter med stor succes!
Der kommer i øvrigt snart flere indlæg om de nye og spændende produkter og tiltag, som jeg stødte på på Foodexpo i Herning. Der er en masse at fortælle!

Blomkaalspizza1

Opskriften passer til en pizza på ca. 30×40 cm (en bageplade):
1 blomkålshoved
3 æg
1 tsk havsalt
friskkværnet peber
2 tsk oregano
80 g fuldkornsrismel

Ca. 70 g økologisk tomatpure (svarer til ca. 1/2 dåse)
8 tomater på stilk
3 fjerkræ grillpølser
3-4 spsk finthakket forårsløg, den grønne del
frisk basilikum
evt. revet parmesan

Riv blomkålshovedet fint på et råkostjern eller blend det fint. Pisk æggene sammen og rør blomkål, rismel og krydderier i. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel massen på pladen. Det gøres nemmest med en bredbladet kniv eller en spatel. Bag bunden ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Imens skæres pølser og tomater i skiver, (fjern gerne den meget våde del af tomaterne), og forårsløgene hakkes. Tag bunden ud af ovnen smør tomatpure ud over bunden i et tyndt lag og fordel derefter de øvrige ingredienser på pizzaen. Vent med basilikum og ost, hvis du bruger det.
Bag pizzaen i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft og servér derefter med frisk basilikum og evt. revet parmesan. Mine forældre spiste pizzaen med lidt parmesan ost, jeg undlod og savnede det faktisk ikke. Der var masser af smag i pizzaen uden.

Blomkaalspizza2

Du har måske også lyst til at læse dette

2 kommentarer

 • Reply
  Hanne
  marts 19, 2014 at 4:07 pm

  Ha ha ja, jeg må finde på nogle festivalvenlige opskrifter 🙂
  Tak for de søde ord, Mette. -Og for rettelsen, det er hermed ændret 🙂 Min mor grinte faktisk af mig i lørdags fordi, jeg blev ved med at kalde blomkålen for broccoli…. ved ikke lige helt hvorfor, men det fortsætter åbenbart.

  Kh
  Hanne

 • Reply
  Mette Bernt Knudsen
  marts 19, 2014 at 4:00 pm

  Hej Hanne

  Man bliver sørme helt sulten af dine opskrifter. Den her skal absolut prøves … tager du nogle samples med på Roskilde til sommer?
  Lige en ting … der er en lille fejl i teksten. Et sted har du skrevet broccoli i stedet for blomkål 😉

  Kh Mette

 • Kommenter

  Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

  Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

  Luk