Tærte med rodfrugter - Vayuna
Menu
Aftensmad / Frokost

Tærte med rodfrugter

Jeg synes, der er en tendens til, at madtærter er noget, man primært laver i sommerhalvåret. Det hænger jo nok sammen med, at de ingredienserne, der ofte bruges i madtærter er grøntsager, som er i sæson i foråret og om sommeren. Men jeg elsker tærter, så det synes jeg simpelthen er for ærgerligt. Derfor laver jeg indimellem denne variant med rodfrugter i efterårs- og vinterperioden. Der er rigtig meget smag i tærten og den kan bruges til frokost – også kold i madpakken – men også fint gøre det ud for et aftensmåltid.
Jeg har arbejdet mig frem til en glutenfri tærtebund, som jeg syntes blev ganske fin, men skriver også lige en opskrift på en almindelig tærtebund, som er super nem at lave. Så er der ingen undskyldning for at købe de færdiglavede….
Det kan umiddelbart se ud som om, der skal mange ingredienser til at lave tærten, men de fleste har du garanteret allerede i skabene. -Og den er absolut ikke besværlig at lave. Så det er bare med at kaste sig ud i det.
rodfrugttaerte
Tærte med rodfrugter

Glutenfri tærtebund:                                                                           
1 dl vand                                                                                                    
10 g økologisk gær                                                                                
1 spsk økologisk jomfruolivenolie                                                   
1 tsk havsalt                                                                                              
1 dl økologisk quinoamel
1 dl økologisk fuldkorns rismel

“Almindelig” tærtebund:
1 dl vand

10 g økologisk gær
1 tsk salt
Ca. 3 dl hvedemel eller fuldkornsmel

Fyld:
¼ knoldselleri
2 pastinakker
1½ tsk tørret timian eller et par stilke frisk timian
2 spsk balsamico
havsalt
Økologisk jomfruolivenolie til stegning

4 økologiske æg
¾  dl fløde (laktosefri)
¾  dl mælk (laktosefri)
50 g revet ost
salt & peber

Pynt:
2 tomater
4-5 skiver parmaskinke
revet ost

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie og salt. Rør melet i  og saml dejen i en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i 30 min.

Skær rodfrugterne i små tern. Opvarm en pande med olivenolie og svits rodfrugterne et par minutter. Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt balsamico, timian og salt og lad det stege videre ved svag varme i ca. 10 min.

Smør en tærteform med lidt smør og tryk dejen ud i formen. Fordel herefter rodfrugterne ud over bunden.

Pisk æg, fløde og mælk sammen og tilsæt den revne ost sammen med et drys salt og peber. Hæld blandingen ud over tærten. Skær til sidst tomaterne i skiver og fordel dem på tærten. Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. Når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden, lægges skinken på tærten og der drysses med lidt revet ost. Brug den slags du har i køleskabet eller vælg den, du bedst kan lide. Jeg brugte parmesan denne gang.

Servér med en simpel frisk salat og lidt olie/eddike dressing! Salaten på billedet består af blandede salatblade, grillet aubergine, peberfrugt samt ristede og saltede pinjekerner.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?