Traditionel kartoffelsalat med frikadeller - Vayuna
Menu
Aftensmad / Salater

Traditionel kartoffelsalat med frikadeller

Kartoffelsalat4
Jeg elsker sommer i Danmark! I går var helt sikkert en af de dage, som var med til at understrege det. Det var jo det skønneste vejr og med høj sol og næsten ingen vind, var der ingen tvivl om, at aftensmaden skulle nydes udenfor. Det blev til picnic på vandet, den første i år. Åh, hvor var bare den dejligste aften!
Kartoffelsalat_1
Kartoffelsalat1_1
Jeg havde lavet en helt simpel og klassisk ret til at tage med; frikadeller med kartoffelsalat. For mig er det ret sommerligt, og så er det nemt at have med på picnic. Min måde at lave kartoffelsalat på er stærkt inspireret af min mors kartoffelsalat, som jeg var ret begejstret for i min barndom. Jeg var især vild med, at hun ofte kom lidt hårdkogt æg i og ledte altid efter ekstra æggestykker i skålen. Så der var selvfølgelig også æg i kartoffelsalaten i går. Frikadellerne var helt simple men krydret godt med forårsløg og bredbladet persille. I øvrigt fandt jeg nye danske kartofler til kartoffelsalaten, nammenam… og desserten bestod af danske jordbær! Så bliver det ikke meget bedre…

Kartoffelsalat3

Opskriften på frikadellerne rækker til ca. 3 personer, mens der i kartoffelsalaten vil være nok til ca. 4 personer. Eventuelle rester fungere super til madpakken.

Kartoffelsalat:
700 g kartofler
300 g gulerødder (skrællet vægt)
3 æg
3 dl laktosefri yoghurt
1 dl mayonnaise (jeg plejer at bruge irmas økologiske, men igår brugte jeg Hellmanns mayonnaise, som også er ret ren)
5 tsk sennep (evt. mindre hvis det er en meget stærk sennep – jeg brugte Irmas økologiske sennep, som ikke er særlig stærk. Vær også opmærksom på, at nogle sennep kan være problematiske i forhold til gluten)
1 bundt finthakket purløg
1 tsk karry (husk at tjekke ingredienserne for at undgå gluten og evt. løg/hvidløg, hvis man lever efter LowFodmap)
havsalt & peber

Skræl kartofler (hvis det er nødvendigt og skyl dem ellers bare grundigt) og gulerødder. Skær dem i tern og kog dem i ca. 15 minutter eller til de er møre. Hæld dem over i en skål og stil til afkøling. Læg æggene i kogende vand og kog dem i 8-10 minutter afhængig af størrelsen. Pil dem derefter og skær i mindre tern.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over grøntsager og æg, når disse er afkølet og bland det hele godt sammen.

Frikadeller :
400 g hakket kalv- og svinekød
1 håndfuld af den grønne del af forårsløgene
1 håndfuld bredbladet persille
1 æg
1/2 dl vand
1/2 dl hirsemel
1 tsk havsalt
peber
lidt kokosolie eller smør & olivenolie til
stegning

Hak forårsløg og bredbladet persille helt fint. Brug evt. en blender – jeg bruger skålen til min stavblender. Rør alle ingredienserne godt sammen og form farsen til frikadeller, som steges på panden i ca. 5 minutter på hver side. Tjek at frikadellerne er gennemstegte, inden de tages af.

Servér frikadeller og kartoffelsalat med lidt friske grøntsager eller en grøn salat.

Solnedgang

 

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?