Vayuna Yoga - Vayuna
Menu
Yoga

Vayuna Yoga

Smidighed, styrke, kropsbevidsthed samt fysisk og mental afspænding er nøgleordene i mine yogatimer. I en yogatime hos Vayuna kan du altså opleve både sved på panden, dyb udstrækning af muskler og væv, et smil på læben samt afstresning og ro. Hvad du oplever afhænger meget af, hvilken yogatime du deltager på. Jeg underviser både helt rolige yin timer, flowbaseret yang yoga og timer, hvor jeg kombinerer de forskellige yogadiscipliner.

Vinyasa flow / Hatha

I Vinyasa/hatha yoga arbejder vi med både styrke, smidighed og fleksibilitet. Der er et naturligt flow mellem stillingerne, som styres af åndedrættet.
Jeg er dog tilhænger af at holde stillingerne lidt længere end ved det klassiske Vinyasa flow, så det er muligt at nå at finde et stabilt og roligt fundament i hver stilling. Det giver tid til at arbejde med vejrtrækningen, lave små justeringer af kroppen og mærke forskellene på selv små tilpasninger, inden næste stilling indtages.

Yin yoga

Min grundlæggende Vinyasa/Hatha RYT200 yogalæreruddannelse har jeg suppleret med et 50 timers Yin yogalærerkursus. Yin yoga kan nemlig noget lidt andet end Vinyasa og jeg synes, det er et rigtig godt supplement. Jeg har derudover deltaget på et Yoga Terapi kursus i Indien og er i gang med yderligere 300 timers yogalæreruddannelse.

I yin yoga holdes de enkelte stillinger i relativt lang tid – 3-10 minutter – mens der arbejdes med åndedrættet og med at give slip på spændinger og skabe blødhed. Yin yoga kommer i dybden og arbejder med at smidiggøre bindevævet. Derudover kan det virke meget meditativt at timen forløber så roligt og stillingerne holdes så forholdsvis lang tid.

Ønsker du øget smidighed, en stærkere krop, at slippe af med spændinger, sænke stressniveauet, hjælp til vægttab eller generelt at opleve øget velvære, overskud og livskvalitet, så er mine yogatimer noget for dig. Du rykker dig både fysisk og mentalt – og vi har det rart imens!

Åndedræt, meditation & afspænding

Uanset om jeg underviser i Vinyasa/hatha baseret yoga eller i Yin yoga, er åndedrættet et vigtigt element i yogatimen. Det guider fra én stilling til den næste, men hjælper også i hver enkelt stilling med at finde stabilitet, ro og blødhed.

Derudover er Pranayama (prana – livskraft og yama – kontrol) et fast element i min yogaundervisning. Det betyder at vejrtrækningen får fuld fokus nogle minutter af hver yogatime. Konkrete åndedrætsøvelser hjælper med at øge bevidstheden om dit åndedræt, og hvorledes det kan optimeres til gavn for både fysiske og mentale processer.

Meditation og afspænding er ligeledes elementer som altid indgår i yogatimerne. Det er væsentligt for at skabe ro og fokus og det hjælper kroppen med at få ro til at fordøje yogatræningen efter endt træning. Derudover har det en generelt afstressende effekt, det træner evnen til at mærke din krop, observere og være til stede i nuet.

Undervisningen og stillingerne bliver tilpasset hvert enkelt hold. Men hver krop er unik og derfor forsøger jeg også timen igennem at give råd til modificeringer af stillingerne, så alle går fra yogatimerne med en god oplevelse.

Jeg underviser primært på Fyn, bl.a. på Great Northern Spa i Kerteminde og kører også ud til virksomheder og privat yogaundervisning. Kontakt mig for at høre nærmere herom.
Læs mere om mine nuværende hold, retreats og tilbud til virksomheder.